Om oss

Vårt samfunnsansvar

Fra produksjon av Pierre Robert ull til barn i Kina. Bilde tatt av Pierre Roberts innkjøpsteam og CSR-ansvarlig.

Som klesprodusent er vi en viktig del av samfunnet, og vår virksomhet påvirker mennesker, dyr og miljø. Vi har ansvar for at Pierre Robert Groups påvirkning leder i positiv retning, og ønsker å bidra til en bærekraftig verdikjede for tekstiler.

Tekstilbransjen er en bransje med store, komplekse utfordringer, men også store muligheter til forbedring. Dette gjelder særlig lavkostland hvor vi har en stor del av vår produksjon. Der kan vi gjøre en forskjell og bidra til positive endringer. Bærekraft er en grunnstein i vårt verdisett og vi forplikter oss til å være åpne om hva vi gjør og hva vi må bli bedre til. På disse sidene kan du lese mer om hvordan vi jobber med bærekraft og hva vi gjør for å håndtere disse problemstillingene.

Vi jobber kontinuerlig med oppdaterting og oppgradering av våre sider om bærekraft, og ønsker å gi deg mest mulig utfyllende informasjon. Finner du likevel ikke svar på det du lurer på?
Vår CSR-ansvarlig og kommunikasjonsansvarlig hjelper deg gjerne.
Send oss en mail på CSR@pierrerobert.no.

 


 

HVOR KOMMER KLÆRNE FRA?
VÅR PRODUKSJONSGUIDE

I Pierre Robert Group (PRG) har vi forpliktet oss til produsere plagg på en ansvarlig måte, med omtanke for mennesker, dyr og miljø. Vi jobber aktivt for å sikre at plaggene våre er produsert under anstendige forhold og ønsker å opptre åpent og ærlig i alt vi gjør.

Har du noen gang fundert på hvor ullfiberne i Pierre Roberts Wool Collection kommer fra? Eller kanskje vært nysgjerrig på hvor nylonstrømpene dine blir laget? Svarene finner du her. Dra pekeren over kryssene på kartet for å bli bedre kjent med Pierre Robert.

 


 

HVEM LAGER KLÆR FOR
PIERRE ROBERT?

Ulltråder klare for strikking av Pierre Robert Wool Collection. Bilde tatt i Kina av Pierre Roberts innkjøpsteam.

Våre klær skal være produsert under anstendige forhold. For å klare dette stiller vi en rekke krav til våre leverandører og vi følger opp med revisjoner og personlige besøk. Vi legger også stor vekt på å opprettholde langsiktige forhold til våre leverandører. Det skaper tryggere rammer for alle parter, og gjør det lettere for oss å ha kontroll på produksjonsleddet. Rundt 36% av våre leverandører har jobbet med oss i 11 år eller lengre, og vi har samarbeidet med 75% av leverandørene våre i 3 år eller lengre.

Vi har også fokus på å besøke underleverandører, slik at vi kan danne oss et enda mer detaljert bilde av leverandørkjeden. Det kan være produsenter som lager stoff, pakninger, spinnerier, tilbehør og lignende. Slik jobber vi med ansvarlig innkjøp og langsiktige forhold til våre leverandører.

Ønsker du å vite mer om hvem som produserer klær for Pierre Robert? Vi har åpne leverandørlister. Ta kontakt på csr@pierrerobert.no for mer informasjon.

 


 

OM TEKSTILFIBRE

Ulltråder klare for strikking av Pierre Robert Wool Collection. Bilde tatt i Kina av Pierre Roberts innkjøpsteam.

Tekstilfibrene som inngår i et klesplagg har stor betydning for plaggets miljøfotavtrykk. Vi har som mål å redusere vår miljøpåvirkning gjennom gode materialvalg, og leter stadig etter mer bærekraftige alternativer. På disse sidene vil du kunne lese om de ulike tekstilfibre som inngår i Pierre Roberts kolleksjoner.


 

TEKSTILPRODUKSJON OG MILJØ

Foto Pierre Robert Group

Valgene vi tar i dag vil ha stor påvirkning på fremtidige generasjoner. Som en ledende leverandør av undertøy til dagligvarekjedene må vi bidra til gode standarder og krav innenfor tekstilbransjen. Tekstilbransjen byr på unike utfordringer knyttet til blant annet farging og kjemikalieforbruk, fiberproduksjon, emballasje, transport, vann- og energiforbruk og avfall. Slik jobber vi med miljø.


 

DYREVELFERD

Pierre Robert Grup setter strenge krav til god dyrevelferd, og kjøper blant annet kun mulesingfri ull. Foto Pierre Robert Group.

I Pierre Robert Group tolererer vi ikke uetisk og inhuman behandling av dyr. Pierre Robert har en rekke kolleksjoner i merinoull til både barn og voksne, og det er viktig for oss å vite at sauene som har produsert ullen vår lever under gode forhold. Vi stiller en rekke krav til godt dyrehold og kjøper blant annet kun mulesingfri ull. Slik jobber vi med dyrevelferd.


 

PRODUKTTRYGGHET

Fra produksjon av ullundertøy til barn. Foto Pierre Robert.

Du skal føle deg trygg med Pierre Robert Groups produkter mot huden, og nettopp fordi de bæres rett mot huden stiller vi strenge krav til produkttrygghet og kjemikaliebruk. Farlige kjemikalier skal ikke finnes i klær fra Pierre Robert. Våre kvalitetskrav gjelder hele verdikjeden, - fra innovasjon og produktutvikling, til produksjon hos leverandør og hjem til deg. Som en ekstra sikkerhet er flere av produktene merket med uavhengige merkeordninger. Slik jobber vi for å sikre trygge produkter.


 

HVA KAN DU GJØRE?
SLIK FÅR DU ET MER BÆREKRAFTIG BRUK AV KLÆR

Pierre Robert by Whyred.

Miljøtiltakene vi gjør i produksjonsprosessen dekker bare halvet livssyklusen til et klesplagg. Et av de mest energikrevende leddene skjer faktisk etter at plagget har forlatt butikken: gjentatt vask. Heldigvis finnes det en rekke tiltak du som forbruker kan gøre. Slik kan du bruke klærne dine på en mer bærekraftig måte.


 

SLIK SORTERER DU FORPAKNINGENE FRA PIERRE ROBERT

Guide til sortering av Pierre Roberts emballasje.

Vi oppfordrer alle til å kildesortere! Visste du at plastkrokene på våre pappforpakningen kan kastes rett i papiravfallet? Krokene skilles ut på gjenvinningsanlegget. Les mer om hvordan våre pakninger skal sorteres.

 OVERSKUDDSPLAGG

Guide til sortering av Pierre Roberts emballasje.

Det vi ikke trenger kan andre ha glede av. I Pierre Robert Group gir vi overskuddsklær til hjelpeorganisasjoner og andre veldedige formål. Det gagner både samfunn og miljø. Les mer om hva vi gjør med våre overskuddsplagg.