Stories

Strømpebukser:
Yay or nay?

Når det kommer til strømpebukser er synspunktene — og tabbene — mange. Noen sverger til bare ben på enhver bekostning, mens andre tenker på tights som accessoirer og en kostnadseffektiv måte å oppgradere garderoben på. Så hva er egentlig greia? Begår vi en fashion faux pas i det vi kaster et par 10 denier strømpebukser i handlekurven?
Svaret er heldigvis nei.

Strømpebukser, som mange andre plagg, har gått inn og ut av motebildet gjennom tidene. 90-tallet slo et slag for mønstrete motiver, etter at jobbuniformen til kvinner på 80-tallet ga dem avsmak på hudfargede varianter. Men selv om tights-trendene har utviklet seg i ulike retninger med årene, betyr det ikke at bruk av strømpebukser er overordnet feil. Derimot er det lett å velge feil strømpebukse, og dermed ødelegge selv det fineste antrekket. Strømpebukser bør velges med omhu, og ikke i siste sekundet før kveldens fest. Følg disse fem rådene for å unngå å bli arrestert av motepolitiet.

1. Vurderer du en hudfarget strømpebukse for å glatte ut bena til bryllupssesongen? Styr unna strømpebukser med glans. Disse vil skinne og trekke uønsket oppmerksomhet på bilder. Prøv heller en matte strømpebukse i 10 denier. Disse ultratynne strømpebuksene er tilnærmet usynlige, men dekker ujevnheter og gir bena et naturlig, og flatterende utseende — litt sånn som foundation.

2. Ønsker du å sprite opp antrekket med et par statement strømpebukser? Hold resten av antrekket, inkludert sko, nøytralt, og gå for en strømpebukse med vertikalt mønster, da det forlenger bena.

3. Aldri — og vi gjentar — aldri bruk strømpebukser til åpne sko. Det er ingen som synes at en synlig søm på tærne er flatterende, og bena dine vil se kortere ut. Vil du gå med åpne sko, må du droppe strømpebuksene.

4. Svart-på-svart er en tidløs kombinasjon som alltid vil være godkjent av de med god smak. Har du planer om å kle deg i den lille sorte er det mer tidsriktig og chic å gå med et par tynne, mørke strømpebukser enn en lysere variant i samme denier.

5. En svart strømpebukse i 50 denier er et sikkert valg til ethvert antrekk — til og med til sommerkjolen. Den tette, mørke tightsen skaper en kul kontrast til sesongens mange blomstermotiv, og kan fort forvandle en uformell sommerkjole til et jobb-aktuelt antrekk.

Filter

Filter

Sorter