Stories

Slik får du ullen til å vare

Ett nytt skoleår har begynt, men det betyr ikke at barna behøver en helt ny garderobe. Alt de trenger er tøy som tåler en god dose lek og morro. Og da er det ull som gjelder. Varme ullplagg er slitesterke og kan vaskes i maskin, men for å bevare klærne lengst mulig er det viktig å vaske ullen på riktig måte.

- Når det kommer til barneklær som varer, er ull alltid et bra valg. Ull har antibakterielle egenskaper som forhindrer lukt, og gjør at materialet ikke behøver å vaskes ofte. Om du lufter ullplagget etter hver bruk, vil det holde lenge mellom hver vask, forklarer Jorunn Heggdal, Design Manager i Pierre Robert.

Når du allikevel skal vaske ullplaggene til ungene, bør du gå frem på følgende måte:

Slik vasker du ull

- Vask ullplagg på ullprogram 40 grader eller mindre, og helst med lav eller ingen sentrifugering. På denne måten unngår du at ullen loer eller krymper.

- Bruk et spesialvaskemiddel for ull, uten enzymer og blekemiddel.

- La ullplagg lufttørke istedenfor å legge dem i tørketrommelen. Ull strekker seg lett i våt tilstand. Heng tunge ullplagg opp etter flere punkter for å fordele vekten og unngå merker etter klesklyper.

Ønsker du å investere i ulltøy som er tynt nok til å brukes under andre plagg, men som fortsatt ikke slites ut med én gang barna sklir på bakken? Da er Pierre Roberts ullongs et godt valg. I år har vi nemlig lansert longs med tre ganger forbedret slitestyrke, tilpasset barnas aktivitetsnivå. 

 - Vi har beholdt den samme delikate merinoullen, men forsterket den med polyester. Longsen er like myk og kløfri som før, sier Heggdal.

Filter

Filter

Sorter