Stories

Derfor bør du
bruke ullsokker

Kalde føtter? Ta en titt på sokkene dine. Hvis de er laget av bomull bør du sporenstreks bytte til ullsokker. Dine føtter vil takke deg.

Ingenting stygt om bomullssokker. Bomull er naturlig, puster og er mykt og komfortabelt. Sokker i bomull passer perfekt i vårens nye sneakers. Men bomullssokker om vinteren er den sikreste veien til blåfrosne tær, selv i den beste vintersko. Sokker i bomull gir lite varmeisolasjon og hvis de blir våte så vil de henge på foten din som en kald, våt klut. I kulda er det ullsokker som gjelder – punktum finale. Særlig innerst, og særlig på føttene.

 

Hvorfor er ullsokker best om vinteren?

  1. Sokker i ull er varmeisolerende. Ullfibret er kruset og har mange små luftlommer, noe som har en varmeisolerende effekt og gir varme og fornøyde føtter.
  2. Ullsokker er temperaturregulerende. Ikke for varm, ikke for kald. Selv om føttene dine holder seg gode og varme i lune ullsokker, så vil de ikke bli for varme. Ull sørger for at du er ved akkurat passe temperatur.
  3. Ullsokker er fukttransporterende. Våte føtter=kalde føtter, og i motsetning til bomull vil ull trekke fukt bort fra huden. Ullsokker vil dessuten holde føttene varme, selv om de er våte. Ull kan holde på inntil 30% av sin egen vekt i væske uten å føles kald.
  4. Ull er naturlig vannavstøtende. Har du lagt merke til at vanndråper preller av på utsiden av en ullgenser? Skulle ullsokkene dine bli litt våte fra utsiden så vil ullfibrene hindre at vannet trekker helt inn til huden din og at sokken føles klissvåt.
  5. Ull har anti-bakterielle egenskaper. Ullsokker kan som regel brukes mer enn en gang mellom vask, og – bonus! - ullsokker lukter langt mindre tåfis enn andre sokker.
  6. Ull tørker raskt. Ullsokker er ikke magiske: hvis du plumper i myra så vil de bli gjennomvåte (men du vil fortsatt være varmere enn i bomullssokker). Har skaden skjedd, kan du likevel trøste deg med at ullsokker tørker relativt fort.

Derfor.

 

 

Filter

Filter

Sorter