Pierre Robert undertøy til barn i myk og stretchy bomull.

Vårt samfunnsansvar

HVORDAN KAN DU FÅ ET MER BÆREKRAFTIG KLESBRUK?

Det er ingen hemmelighet at det mest bærekraftige forbruket er et redusert forbruk. Vi legger stor fokus på kvalitet og funksjonalitet, slik at du skal kunne bruke ditt Pierre Robert-plagg ofte, og igjen og igjen. Vi er også store tilhengere av plagg som kan brukes til ulike antrekk og anledninger, og på den måten redusere antall plagg man har behov for i garderoben. Med en stilren basisgarderobe i gode materialer som for eksempel ull er det lett å variere antrekket med små justeringer fra dag til dag og sesong til sesong. Du kan også gjøre klesbruket mer bærekraftig ved å vaske riktig og ved å gjenvinne/gjenbruke plagget når du ikke lengre ønsker å bruke det.

Slik kan du sørge for mest mulig
bærekraftig bruk av ditt Pierre Robert-plagg:

 

Vask

 • Fyll opp maskinen. Å vaske med halvfull maskin er IKKE bærekraftig.
 • Vask på lavere temperaturer. Med dagens vaskemidler trenger du ikke vaske alt på 60 grader. Det meste blir like rent på 30 og 40 grader. Alt trenger heller ikke forvaskes, ved å forbehandle flekker sparer du vann og energi.
 • Bruk miljømerkede vaskemidler, sørg for riktig dosering og unngå overdreven bruk av skyllemiddel.
 • Fjern flekken lokalt, uten å vaske hele plagget. Fettflekker kan dynkes i Zalo, la virke i 10 minutter og skylles i springvann. Hold flekken helt inntil springen, med innsiden mot munnstykket. La vannet skylle hardt gjennom flekken.
 • Unngå unødig bruk av tørketrommel. Å lufttørke sparer både klærne dine og miljøet. Det er også langt billigere!
 • Skal du kjøpe ny vaskemaskin eller tørketrommel? Sjekk energimerkingen, og velg helst en maskin med energiklasse A.
 • Ull trenger ikke å vaskes like ofte som klær laget av andre materialer. Ull har naturlig selvrensende og bakteriehemmende egenskaper som forhindrer lukt, og kan ofte luftes i stedet for å vaskes. Ved å bruke en t-shirt eller langermet trøye i ull under andre plagg, for eksempel en bluse i bomull, så kan du spare ytterlige vask ettersom blusen vil holde seg ren lengre.
 • Gjentatt vask er et av de mest energikrevende leddene i livssyklusen til klær og du sparer mye energi på å bruke klær mer enn en gang mellom vask. Mens undertøy og sokker (med unntak av ullsokker) alltid bør vaskes etter bruk så kan de fleste andre plagg brukes flere ganger før du må vaske dem.

Kast

 • Klær og tekstiler skal ikke i restavfallet!
 • Hele plagg og tekstiler kan leveres til gjenbruk, for eksempel til Fretex, Uff eller til et loppemarked. Mange selger også brukte klær på nettet.
 • Ødelagte plagg og tekstiler, samt undertøy, strømpebukser og sokker, kan gjenvinnes og bli til nye tekstiler, pussefiller, isolasjonsmateriale og mye mer. Dette kan også leveres til Fretex eller UFF så lenge tekstilene er rene. Legg det gjerne i en egen pose merket tekstilavfall/til gjenvinning.

Tips til gjenbruk av tekstiler på Pinterest

 

MER OM VASK OG STELL

TIL FORSIDE SAMFUNNSANSVAR