Stories

Alt om ull

Vi elsker ull! Ull er et fantastisk og fornybart naturmateriale, og ullundertøy er best mot huden på både barn og voksen. Men hva gjør du med ull som har krympet, hvorfor bør man bruke ull på baby, og hva betyr mulesingfri merinoull? Vi har samlet fakta, tips og råd om det behøver å vite om ull. Få med deg alt fra flekkfjerning og vask av ull, til styling, trender og hvorfor man bør bruke ull om sommeren.

 


Stories

10 fakta om ull

Nordmenn er glade i ull. Mens våre europeiske naboer knapt bruker ull i det hele tatt, har vi et kjært og i mange tilfeller senitmentalt forhold til ull, dypt forankret i tradisjon.

 

Uansett om du skal på langhelg i New York eller konferanse i Berlin: ingenting slår ull på reise. Tynn, pen merinoull er behagelig mot huden og kan styles opp eller ned, og med ullklær i kofferten kan du pakke med deg færre plagg.


I Pierre Robert stiller vi strenge krav til dyrevelferd, og bruker kun sertifisert, mulesingfri ull.


Ull er best mot huden, også for familiens minste medlemmer. Myk, kløfri merinoull har en rekke egenskaper som gjør den velegnet for baby - lær hvorfor.


All ull fra Pierre Robert kan vaskes i maskin, men for å bevare den lengst mulig er det viktig at du vasker ulla på riktig måte.


Det er mulig å redde ull fra både møll og krymping. Her får du førstehjelp!


Vi vet godt at ull er gull om vinteren, men visste du at ull er fint om sommeren også? Tynn, delikat merinoull føles svalt på en varm sommerdag, og har en rekke fordeler som gjør den godt egnet for solskinn.