Pierre Robert Invisible truse i bomull

 

Den store truseundersøkelsen

Ja, vi elsker bomullstruser!

Truser: et lite plagg med stor betydning. Noen vil ha blondetruser, andre vil ha «bestemorstruser», og smaken er som kroppsdelen den skal dekke - delt. Men uansett modell har de fleste av oss en ting til felles:
norske kvinner vil ha bomullstruser.

Vi er jo litt fornuftige, vi norske kvinner. I Pierre Roberts store truseundersøkelse svarer hele 55% av oss at vi fortrekker truser i bomull. Til sammenligning vil kun 3% ha truser i silke. Bomull puster, er mykt og behagelig og kan vaskes på høy temperatur. Praktisk og fornuftig, men kanskje litt for fornuftig? Er vi for trauste?

- Nei, sier Pierre Roberts sjefsdesigner, Jorunn Heggdal.

-Vi velger undertøy som passer til en travel og moderne livsstil, men jeg tror forkjærligheten for bomull også gjenspeiler den skandinaviske minimalismen og nærheten til naturen.  Som nordmenn har vi et bilde av oss selv som sporty friskuser, uten for mye «fjas». Om det stemmer eller ei er selvfølgelig individuelt, men bomullstruser passer godt inn i dette bildet, forteller Heggdal.

Majoriteten av norske kvinner vil ha bomullstruser- Foto Pierre Robert.

«Det puster, og blir ikke klamt. Kan vaskes på 60 og 90 grader uten at det går utover kvaliteten,» - bomullselsker.

 

Nummer to lista over norske kvinners undertøysfavoritter er mikrofiber, og fortrekkes av 23,2% av oss. Mikrofiberfans liker stoffet fordi det er behagelig og mykt, fordi det er mer «usynlig», og fordi klærne faller fint over.

«Litt sexy, litt komfort,» - mikrofiberfan.

- Mikrofiber føles gjerne litt mer eksklusivt enn bomull, uten å være upraktisk. Det er et utrolig mykt og glatt stoff, har god stretch, god holdbarhet og sitter fint. Den glatte overflaten gjør også at klær faller fint over en mikrofibertruse. Mange oppgir dessuten at de liker å trene i mikrofiber, sannsynligvis fordi det er så stretchy og tynt, og fordi det ikke vises under treningstights, sier Heggdal.

Hipster er den mest foretrukne trusemodellen, tett etterfulgt av high-waist, Invisible-truser uten synlige trusekanter og boxere. Den en gang så populære stringtrusen fortrekkes kun av 6,3% av oss.

«Liker ikke trusekanter som viser, og liker ikke truser som krøller seg under klærne,» - stringentusiast.

- High-waist har fått en renessanse de siste åra, og henger sammen med motebildet for øvrig, hvor bukselinningen fortsatt sitter rundt navlen. Har man high-waist bukse eller skjørt så er det penest med high-waist truse under. String hadde sin storhetstid på 90-tallet og har forsvunnet litt fra motebildet. Det er sjelden vi ser en stringtruse titte opp av en lav buksekant nå til dags, dels fordi behovet er borte. Hovedformålet med stringtruser var jo å hindre synlige trusekanter under tynne bukser og kjoler. Nå får man samme effekt med invisible-truser, som nok er mer komfortable for de fleste, sier Heggdal.

 

Hva er din favoritt? Se vår truseguide.

 


...Visste du? Økologisk bomull er på fremmarsj. 45% av bomullselskerne synes det viktig at bomullsplaggene de kjøper er økologiske.


 

 

Filter

Filter

Sorter