Fast inventar i herregarderoben:

Den hvite t-skjorten

Hva er en god, hvit t-skjorte til herre, og hvorfor bør du ha en i skapet?

Pierre Robert basic T-Shirt for herre.

- En hvit t-skjorte er en klassiker som passer til alt fra jeans til dressjakker, og er et plagg alle menn bør ha flere av i skuffen. En god, hvit t-skjorte er laget i bomull av høy kvalitet, slik at den holder på fasongen vask etter vask. Den må ikke være så tynn at den blir gjennomsiktig, men tynn nok til at den er behagelig å bruke under andre plagg. Passformen skal sitte passe stramt og føles behagelig rundt armene. Utringningen må sitte perfekt, og her er det ekstra viktig med høy kvalitet på søm og detaljer slik at den ser clean og crisp ut, sier sjefsdesigner for Pierre Robert, Jorunn Heggdal.

 

"En hvit t-skjorte er en klassiker som passer til alt fra jeans til dressjakker, og er et plagg alle menn bør ha flere av i skuffen."

 

Pierre Roberts nye, klassiske T-Shirt til menn er laget i en svært behagelig, elastisk bomullskvalitet og en stilren passform. Perfekt som en underskjorte, men fin nok til å bruke alene.

Den hvite t-skjorten har flere funksjoner, og en god t-skjorte kan brukes til alt:

  • Bruker du en t-skjorte innerst vil du forlenge bruken av skjorter og gensere mellom vask, da de ikke kommer i direkte kontakt med hud og svette. T-skjorter er lette å vaske, og billigere å skifte ut enn ytterlagene.
  • En myk t-skjorte i bomull føles behagelig mot huden, og hindrer kløe fra ytre plagg i et grovere, stivere materiale.
  • T-skjorten er særlig viktig under tynne skjorter, hvor det er fare for gjennomsiktighet.
  • En t-skjorte bør kunne brukes alene, uten noe over.

Hvor kommer t-skjorten fra?

Dagens t-skjorte evolverte fra heldekkende «onepiece» undertøy, hvis opprinnelige funksjon var å beskytte ytterlag og andre plagg slik at man slapp å vaske disse like ofte, samtidig som de hindret at grovere ytterplagg klødde mot huden. Undertøy ga også et ekstraisolerende lag mot kulde.

På begynnelsen av 1900-tallet ble en lett versjon uten ben og med korte armer tatt i bruk av det Amerikanske forsvaret, og den moderne t-skjorten var født. Plagget var billig å produsere, behagelig å bruke og enkelt å vaske. For å hindre overoppheting og beskytte uniformen ved tungt og skittent arbeid begynte soldatene å gå bare i t-skjorten, uten noe over. Ved slutten av 2. verdenskrig hadde trenden spredd seg. Det var likevel på 50-tallet at t-skjorten skrev seg inn motehistorien som et av våre mest populære plagg. To av tiårets største filmstjerner, Marlon Brando og James Dean, hadde begge latt seg forevige i stramme t-skjorter i henholdsvis En Sporvogn til Begjær (1951) og Rotløs Ungdom (1955). T-skjorten ble raskt en hit i den nye ungdomskulturen, og har vært med oss siden.

Vasketips!

Husk å vaske din hvite t-skjorte med andre hvite plagg, slik at den ikke blir grå. Bruk gjerne et vaskemiddel beregnet for hvitt tøy.

 

Filter

Filter

Sorter