Pierre Robert trenings-BH rosa SS17

Stories

5 MÅTER Å MESTRE ATHLEISURE-STILEN PÅ

Tiden for stramme jeans og stiletto hæler er forbi. Ønsker du en hverdagsgarderobe som er i tråd med dagens motebilde er det kombinasjonen stilige sportsklær og fashion-forward fritidsplagg som gjelder.

Det er ingen tvil om at athleisure-trenden har kommet for å bli. Stadig flere bytter ut jeansen med treningstightsen, og joggesko kombinert med skjørt har forlengst blitt godkjent som go-to jobbuniform blant norske kvinner. Men selv om sportstøy tar større skapplass enn tidligere, krever det mer enn bare de riktige klærne for å mestre et athleisure-antrekk. Så hvordan tar du trenden ut i praksis? Følg disse fem reglene.

 

Pierre Robert trenings-BH og truse i ull, Sport Collection Wool AW16.

1. Invester i plagg som blander mote og teknisk funksjonalitet.

Skal du gå med treningstøy hele dagen er det viktig at plaggene ser freshe ut (en hullete bomullsleggings holder ikke), samtidig som de er laget av materialer som det faktisk går an å trene i. Fritidsklær med teknisk funksjonalitet sitter fint på kroppen og holder deg tørr og behagelig gjennom hele dagen.

Vår sportsull er som skapt for athleisure-looken. Den blander de unike, myke og temperaturregulerende egenskapene til merinoull med de tekniske fordelene til fukttransporterende superundertøy. Merinoull-fiberen er også elastisk, slik at plaggene holder godt på fasongen både under og etter trening.

 

2. Hold det nøytralt.

Det enkle er ofte det beste - også når det kommer til athleisure. Sportsklær i sterke, refleks-farger kan fort bli voldsomt og gi inntrykk av at du prøver for hardt. Du skal ikke løpe maraton i dette antrekket, så hold det enkelt, nøytralt og så sofistikert som mulig.

Pierre Robert trenings-BH og truse i ull, Sport Collection Wool AW16.

 

3. Tenk på tilbehør.

For å skille mellom athleisure og vanlig treningstøy er accessoarer avgjørende. Og du trenger bare ett tilbehør for å ta stilen fra gymsalen til gata. Velg gjerne noe som føles litt sporty. En flannelskjorte rundt livet eller en tøff, strukturert skinnjakke over skuldrene fungerer fint. Et par solbriller i klassisk Wayfarer-stil er aldri feil heller.

 

 

4. Legg lag på lag.

Flere lag er nøkkelen til å forvandle et vanlig treningsantrekk til noe mer fashion-forward. Her gjelder det å leke med ulike proposjoner og fasonger og prøve seg litt frem. En høyhalset treningstrøye kan se smashing ut under en hvit herreskjorte eller en løs strikkegenser, for eksempel.

 

 

5. Vurder sko-valget ditt.

Husk at athleisure er sammensetningen av «athletic» og «leisure», så la de superslitte joggeskoene du bruker på trening bli liggende i skapet. Prøv deg heller på et par Converse eller Stan Smith Adidas sko. Disse har hakket høyere «kul-faktor», samtidig som de er komfortable nok til å brukes hele dagen.